Een goed leven

Een goed leven

door | Geluk

Ik heb het echt geprobeerd en nee, het is me niet gelukt. Het leven van een goed leven. Voor mij veel te gezapig, saai en voorspelbaar. Precies dat wat het leven niet zou moeten zijn in mijn ogen. De reden? Een goed leven is iets heel anders dan je mooiste leven! 

Een goed leven

Het is mij nooit gelukt. Ik kan het niet. Echt niet! En geloof me; ik heb het echt geprobeerd. Ik neem de schuld volledig op me. Ben zelf verantwoordelijk. Ik kan het gewoon niet! Waarover ik het heb? Over het leven van een ‘goed’ leven. En natuurlijk schrijf ik ‘goed’ niet voor niets tussen ‘”.

Tob job

Jarenlang had ik een ‘goede’ baan. Of eigenlijk best veel goede banen, want ik was er niet zo goed in om te blijven. Ik had goede kantoorbanen met een dito salaris, waar ik diep in mijn hart niet blij van werd. Want heej, ik hoor in een speeltuin en niet in een kantoortuin… Omdat dit niet mijn ding was, verveelde ik me stierlijk op kantoor, hoe druk mijn banen ook waren. En hopte ik lustig van de ene naar de andere job.

Man met een goede baan

Toen ik 31 was ging ik studeren. Een avondstudie waarvoor ik 3 avonden per week en zaterdagochtend naar college ging. Bijna vijf jaar lang. Mensen in mijn toenmalige omgeving vroegen zich af waarom ik deze opleiding deed. Ik had toch een man met een goede baan? En jawel, we hebben het hier echt over het jaar 2000. Wat was ik blij dat ik geen genoegen nam met die baan en ook niet met die man… In 2003 scheidde ik en was ik dolgelukkig met mijn opleiding.

De rek eruit en de sleur erin

O ja, dat eerste huwelijk van me. Kon je de eerste jaren goed noemen. Maar na 12 jaar was de rek eruit en zat de sleur erin, met allerlei rare gevolgen van dien. Niet mijn definitie van een ‘goed’ huwelijk en allang niet meer leuk. Ik had getrouwd kunnen blijven met die man met die goede baan. Lekker veilig zonder geldzorgen in een keurslijf van saaie niksigheid. Bovendien was ik dan nu nooit en te nimmer getrouwd geweest met de allerleukste en allerliefste van de hele wereld.

Niet leuk meer

In 2007 begon ik een eigen bedrijf, dat was namelijk een droom van me. Ik werkte als managementondersteuner en projectleider. Een aantal jaren genereerde ik hieruit een meer dan goed inkomen. Een aantal jaren een minder dan goed. Ik stopte in 2012 definitief, omdat ik het echt niet leuk meer vond en de droom een nachtmerrie begon te worden.

Droom; meer reizen

We woonden in een voor heel veel geld volledig gerenoveerde jarendertigwoning in Dordrecht. Die woning was meer dan goed, maar werd een maatje te groot. Ook kostte het onderhoud heel veel geld dat wij liever besteden aan reizen. In plaats van onze keuze voor een jarendertigwoning te accepteren en te wachten op een goede tijd voor verkoop (dat was het niet in 2015) kozen we niet voor goed, maar voor onze dromen. We verhuisden naar Amsterdam waar we een veel kleiner en goedkoper appartement kochten. We zijn nog iedere dag dolgelukkig met deze keuze en reizen meer dan we ooit hadden kunnen dromen!

Niet geschikt voor een goed leven
Zo zie je maar, ik ben niet geschikt voor zomaar een goed leven. Met zomaar een man, zomaar een baan en zomaar een woning. Omdat ik er nu eenmaal ooit voor gekozen heb. En natuurlijk is een goed leven goed, maar ik wil meer! Ik wil het allerbeste uit mijzelf en mijn leven halen en mijn dromen leven! 

Leef je dromen!
Mijn dromen leven. En mijn passies. Nog iedere dag ben ik blij met alle beslissingen die ik in mijn leven nam. Het zijn namelijk geen goede beslissingen geweest, maar fantastische. Want weet je, een goed leven is niet hetzelfde als je mooiste leven!

 

Meer leuke blogs

Social media

Delen is houden van!